2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Ruduo/Žiema 2011 Couture

Atėjusi ekonominė krizė paveikė ir mados pasaulį, jau nebe taip, kaip anksčiau, couture kolekcijas sau leidžia kurti vos vienas kitas dizaineris,nes joms turi būti skiriamas įpatingas dėmesys: medžiagos tik geriausios kokybs, siuvimas taip pat,nes drabužiai turi pereiti griežtą komisiją. Nors Haute Couture, kaip bebūtų gaila, pamažu nyksta iš mūsų akiračio, tačiau šiemet savo kolekcijas pristatė 8 dizaineriai. Bendra visų klekcijų tendencija galvos apdangalai, bei smailianosiai aukštakulniai.

Armani Prive
Kolekcijoje galime išvysti Japoniškus motyvus. Kimono formos, nuostabūs gėlėti raštai, šilkas... Išbalę veidai, švelnūs makiažo potepiai puikiai užbaigė įvaizdį. Ši kolekciją yra atsakas tragiškiems įvykiams paminėti. Kolekcija pasižymėjo natūralumu, bei santūrumu.














































Bouchra Jarrar
Organišką ir labai paprastą kolekciją sunku būtų pavadinti couture vardu, nes ji labiau priminė tiesiog rudens/žiemos kolekciją. Tačiau, negalima teigti, jog kolekcija yra nieko verta, less is more mėgėjams ji turėtų būti itin arti širdies, nes kolekcija lengviausia būtų apibūdinti tiesiog modernios prabangos vardu. Puikiai atrodo daugumoje derinių parinktas mėlynas motyvas.



















Chanel
Iš Chanel visada tikimasi daugiausia. Gerbėjų širdys jau nuo praito šimtmečio užkariavę tvido audinio kostiumėliai - mados namų vizitinė kortelė. Jie derinti su ilgaauliais batais, ilgomis pirštinaitėmis, bei skrybelaitėmis. Suknelės žavėjo džiazo dešimtmečio dvasia, bei kokybe. Puikiai siuvinėti karoliukai, dailūs audiniai, nėriniuoti akių raisčiai, žavėjo žiūrovų akis.





































































Christian Dior
Pirmoji kolekcijos dalis toli gražu nepriminė rimto mados renginio vertų drabužių. Manekenės buvo išpuoštos lyg barbės, su pūstais sijonėliais, o norint suteikt dar daugiau žaismingumo, kurio jau ir taip buvo per daug, plaukai buvo papuošti milžiniškais aksesuarais. Kokių tik čia spalvų neišvysi... Tačiau antroje kolekcijos pusėje, viskas grįžo į senas vėžes, kai dar Johno Galliano kūrė šiems mados namams. Tipinės couture paletinių spalvų suknelės, siekiančios žemę buvo išties vertos dėmesio. Bėje, kolekcijoje pasirodė ir lietuvaitė, Julija Steponavičiūtė.






































Giambattista Valli
Itin moteriška naujoko kolekcija. Drabužius puošė kaspinai, plunksnos, bizučiai, kutai, nėriniai, ko daugiau galima tikėtis iš prabangios moteriškos kolekcijos. Taip pat žavėjo puikūs aksesuarai: perliniai karoliai, diržai ir apyrankės iš auksinių plunksnų, bei gėlių. Visos manekenės ant podiumo pasirodė galvas pasipuošę plaukų juostomis.
















































Givenchy
Svarbiausia ne kiekybė, bet kokybė, tą norisi pasakyti pamačius Givenchy uždarą couture kolekciją. Nors jai buvo pasiūta mažiausiai drabužių (vos 10 suknelių), jos atsispindi kokybe. Labai švelni, trapi, romantiška bei šviesi kolekcija buvo viena iš labiausiai couture vardą atitinkančių kolekcijų šiemet. Suknelės šiek tiek priminė vestuvines, ne tik dėl savo spalvos, bet ir dėl papuošimų: nėrinių, peršviečiamos medžiagos, įvairiausių kruopščių siuvinėjimų. Modeliai pasirodė be jokio makiažo, nes kolekcijoje buvo svarbiausia natūralumas, bei moteriškas trapumas.























Jean Paul Gaultier
Ši kolekcija, lyg tamsioji pasakos pusė, lyg moderni balerina, su švarku, bei pūstu sijonėliu, pasipuošus nuostabiu galvos papuošalu. Būtent toks antras derinys, susilaukęs bemaž daugiausiai dėmesio. Likusi kolekcija žavėjo plazdančiais šilkiniais audiniais, oda, kailiu, bei įvairiausiais galvos papuošalais. Viena iš labiausiai viliojančių naujovių - odinis lietpaltis, šilkine apačia.
















































Valentino
Pabaigai, mano dėmesį labiausiai pritraukus, bei sužavėjus, romantiška Valentino kolekcija. Princesiškos suknelės, pakerėjo, net  ir anksčiau nesidomėjusių Valentino dizainerių darbais žmones, o puikiai atiderinti aksesuarai: bateliai, plaukų juostos, daugybė aukso užuominų puikiai papildė įvaizdį. Šukuosenose buvo galima išvysti įvairiai pateiktų kaselių, bei kuodelių.












































Komentarų nėra:

Rašyti komentarą