2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Julija Steponavičiūtė


Julija Steponavičiūtė - 17-metė Lietuvos manekenė, kuri patenka į geriausių pasaulio manekenių penkiasdešimtuką. Žmones ji pavergė savo nuoširdumu, neblėstančia šypsena, komunikabilumu, optimistiškumu, bei beabėjo savo išskirtiniais bruožais. Modelis patraukė garsiausių dizainerių dėmesį ir turi krūvas gerbėjų užsienyje, bei Lietuvoje. Mergina stebina savo paprastumu. Grįžusi po mados savaičių, ji toliau mokosi gimnazijoje, o po pamokų, kaip ir kiti bendraamžiai, važiuoja troleibusu namo, ar "Maximą".
Viskas prasidėjo labai netikėtai. 14-metė mergina užsukusi į šokolado parduotuvę pajuto moters susidomėjusį žvilgsnį, priėjusi ji iš karto pasiūlė Julijai važiuoti į šalia vykstančią modelių atranką. Būsimoji podiumo žvaigždė manė, jog niekuo nenustebins komisijos, nes stovėjo prieš juos sulytais drabužiais ir kuprine ant pečių, tuo tarpu kitos merginos stovėjo pasitempusios, su aukštakulniais bateliais, bei bikiniais. Bet tai nesutrukdė Julijai žengti pirmojo žingsnio jos karjeroje, komisija ja susižavėjo ir ji jau ketvirtus metus priklauso "Baltic Model Management" agentūrai.
Modelio darbas prasidėjo Lietuvoje. Julija fotografavosi keliems mados žurnalams, bei žingsniavo podiumu pirmose kolekcijose. Vėliau sekė kelionės į užsienį. Didžiausias netikėtumas buvo "Gucci Cruise Show 2008" , kai niekam dar nežinoma manekenė pateko į svarbų mados industrijai renginį, kuriame ji buvo apsupta geriausių pasaulio manekenių ir jautėsi lyg mokinė, gavusi neįtikėtiną galimybę, mokytis iš geriausių. Šis pasirodymas turėjo didelę įtaką tolimesniam Julijos karjeros šuoliui. Vėliau prasidėjo mados savaitės ir fotosesijos įtakingiausiems mados leidiniams.Toks įtemptas darbas tęsiasi jau trejus metus.
Julija pasakoja, jog labiausiai jos darbe, jai patinka bendrauti su įvairių kultūrų žmonėmis, semtis iš jų patirties, brandinti savo asmenybę, bei lankyti svetimus kraštus. Žinoma, modelio darbe yra ir tamsioji pusė, o ne vien spindintis gyvenimas, bet tai nereiškia, kad visi pasaulio anoreksikai - modeliai, merginai nepatinka jos tėvynės nusistatymas, jog modeliai būna tušti žmonės, ji mano anaiptol, modeliai daug keliaudami įgauna daugiau gyvenimiškos patirties per kelis metus, nei kiti per savo gyvenimą. Darbe pasitaiko ir sunkių akimirkų, kai po darbų jautiesi vieniša, kartais dėl šukuosenos reikia gerti nuskausminamuosius, nuolatinės batų nuospaudos, dažnai reikia fotografuotis su paltu ar net kailiniais lauke kepinant saulei.
Asmeniniame gyvenime didelių pokyčių neįvyko. Ji stengiasi išlikti paprasta su visais, nes nežino kada gali baigtis jos karjera ir kaip ji galės žmonėms pasižiūrėti į akis, jei dabar "susireikšmins". Pamokų manekenė stengiasi nepraleisti, išsisuka savaitgaliais, arba per atostogas, nors pripažįsta, jog gerai mokytis ir būti sėkminga manekene labai sunku. Mokykloje labiausiai nesiseka fizika, o sekasi visi humanitariniai dalykai. Negalima nepaminėti dailės. Nors mergina tikina, jog niekada nelankė dailės mokyklos, tai sunkiai įtikima. Julija pasakoja "Smagu užsiplikyti arbatos, pasiimti gabalą skanaus pyrago, atsisėsti savo kambaryje, klausytis muzikos ir lieti akvarelę ar tapyti aliejiniais dažais. Jei studijuosiu ką nors, tai ką nors, kas susiję su daile. Labai mėgstu gamtą, negalėčiau visą laiką gyventi mieste. Turiu pagulėti valtyje, pasivaikščioti po mišką, pabūti sodyboje."
Ji puikiai sutaria su garsiomis Lietuvos manekenėmis Rasa Žukauskaite, bei Edita Vilkevičiūte, jei su jomis susitinka užsienyje, visada rengia "lietuviškas" vakarienes, o Editos butas Manhatene įžiebė Julijos norą gyventi Niujorke.
Modelis gyvena su savo tėčiu, močiute ir broliu. Savo mamos nepažįsta, nes ji mirė kai jai buvo pusė metukų. Šeima ja be galo rūpinasi. Tėvas ją laikydamas už rankos lydėjo į pirmuosius kastingus ir "atleido vadeles" tik tada, kai įsitikino, jog agentūra visiškai patikima. Julija turi vaikinaą, fotografą, su kuriuo ji susipažino Londone, mados savaitės užkulsiuose.
Puoštis mergina ne per daugiausiai mėgsta, nes darbe jei to užtenka. Laisvalaikiu mėgsta paprastumą, nevergauja mados ženklmams. Daugelis jos rūbų iš mamos ir močiutės spintų, o kai yra poreikis įsigyti naujų, parduotuvėse lankosi su močiute, nes jos puikiai supranta viena kitos skonį, o tėtis sugeba išrinkti puikius aksesuarus.


miH Jeans AW11













O’2ND Spring 2011










Vogue UK February 2011





Balenciaga FW 2010 Ad Campaign



W Magazine



"Kiekviena diena prašo nepasiduoti, stengtis išgyventi, tegul tai skamba ir baisiai. Pavargsti nuo visų pokyčių, skraidymo, mokyklos, visa ko modeliavimo, stygavimo. Didžiausias iššūkis - viską suderinti ir likti ramiai. Nejaučiu podiumo baimės, bet, kaip ir kiekvienas modelis, šiek tiek jaudinuosi eidama ant scenos ar prieš fotosesiją. Manau, ir aktorius jaučia nerimą. Jei nebūtų nors menko jaudulio, darbo gerai neatliktum. Jaudiniesi, bet stengiesi, kad nerimas netrukdytų. Pagaliau pripranti, išmoksti save kontroliuoti. Modeliai itin išgyvena dėl dviejų dalykų: dėl podiumo paviršiaus ir batų. Kad neužkliūtum už kokio nelygumo ir nenuvirstum."

The Row Resort 2011

















Vogue Italia Oct 2009






Numéro China 5 January February 2011






Seaside Stories





















Dazed & Confused (September 2010)






BMM
















Carlo Pignatelli Classic SS10







Moteris























Interview Magazine

Goodwood Spring Summer 2011










Fashion's Night Out




Teen Vogue February 2011





Versace Lookbook FW 2010














Marimekko Fall 09


L'officiel











Miss sixty FW '10








Darulicious



Emporio Armani



Berlinale Love Affair





Alexander McQueen SS 2011






Chanel FW 11.12








 BCBG Max Azria













Christian Dior FW 1011









Kenzo FW 11.12




Chanel SS 2011











Chloe FW 2010







Topshop Unique FW 11









Yves Saint Laurent FW 10.11






Givenchy FW10.11



"Vis dėlto gyvenimas yra sudėtingas. Galbūt mes patys susikuriame jį sudėtingą, juk mintys taip pat kuria gyvenimą. Daug lemia požiūris, matymo kampas. Be to, jei nori ką nors pasiekti, turi labai stengtis. Lengvų laimėjimų dar nesu patyrusi. Nepasakyčiau, kad man staiga pavyko išgarsėti. Taip galima spręsti tik žvelgiant iš šalies, nežinant šios veiklos užkulisių."
Balenciaga FW10.11



Prada FW 10/11











Alexander Wang SS 2011




Rag & Bone SS 11










Altuzarra SS 2011



D&G SS 2011














Acne SS 2011



Bottega Veneta SS 2011







Sportmax FW 11.12











Ports 1961 FW 2011.12


Celine FW 10.11





"Gyvenimo dovana pamatyti pasaulį, keliauti. Kartais jaučiuosi fiziškai, emociškai, moraliai išsunkta, tačiau vis dėlto labai daug pasisemi iš žmonių, su kuriais dirbi, susitinki. Išmoksti atsikratyti scenos baimės, atsipalaiduoti, pasitikėti savimi. Tai - didelis džiaugsmas.
Fiziškai sunkiausia yra laiko skirtumai, dažnos kelionės lėktuvu. Atvyksti į Niujorką, o po savaitės - ir vėl spaudas pase, kad įvažiavai, tačiau emocijos neįkainojamos."

Andrew Gn FW 11








Antonio Berardi FW 11








Dior Cruise 2011




DKNY SS 11





Dolce & Gabbana SS 10





 Emilio Pucci FW 10.11





Erin Wasson FW 10.11



Fendi FW 10.11




Giambattista Valli FW 10.11



Giorgio Armani Privé SS 2011







Herve Leger SS 2011




Iceberg SS 2011




Jaeger FW 2011






Jaeger London FW 10.11







Jill Stuart FW 1011








Julien Macdonald FW 10.11







Loewe SS 2011







Marc By Marc Jacobs SS 2011








Matthew Williamson FW 10.11



Max Azria SS 2011



























Nina Ricci AW 1011







Roberto Cavalli FW 11.12
















Rodarte SS 11







Sonia Rykiel FW 10.11





Topshop Unique SS 11



D&G FW 11






































Daks FW 10.11



Diesel Black Gold SS 2011











Etam





Gaudí Novias 2012





Giambattista Valli SS 2011







Gianfranco Ferre SS 2011









Giles Deacon SS 11




Jill Stuart SS 11
















Jonathan Saunders FW 2011












Love Sex Money SS 10



Mados Infekcija 2011

















Marc by Marc SS10












Margaret Howell FW 10.11



Marni FW 10/11




Michael Kors FW 10.11











Missoni FW 11.12






Missoni SS 2011




Moschino SS 2011






„Šiuo metu tikrai išgyvenu aukso amžių. Visiems manęs reikia, kasdien gaunu įvairių pasiūlymų. Kad visur spėčiau, tenka atsirinkti geriausius. Manau, daugiausiai įtakos turi pasaulinis modelių reitingas, į kurį labai atsižvelgia užsakovai. Juk tai profesionaliausios, gražiausios merginos. Tai, kad esu geriausiųjų penkiasdešimtuke - tiesiog tobula."

Narciso Rodriguez FW 11.12














Pedro Lourenço FW 1011





Proenza Schouler FW 11.12








Ralph Lauren


Richard Nicoll FW 10.11





Sonia Rykiel SS 2011







Victoria Bartlett FW 2011.12











Alberta Ferretti FW 11.12 New York








Alexandre Herchcovitch FW 11.12







Antonio Berardi FW 10



Bottega Veneta FW 10.11


Cacharel F.W 2010


Calvin Klein FW 10.11






Calvin Klein Resort 2011






Carlos Miele FW 10.11






Christopher Kane FW 10.11



Christopher Kane FW 11.12









Christopher Kane SS 2011









 Costume National FW 11








Cushnie et Ochs Fall 201011



„Niekada nelaikiau savęs nepaprastai gražia, netgi galvojau, kad esu netinkama manekenės darbui. Bet tik dabar suvokiau, kad ne vien išvaizda nulemia karjerą. Daug priklauso nuo atsitiktinumų, pradedant tam tikrų, įtakingų žmonių nuotaikomis, baigiant mėnulio fazėmis. Bet svarbiausia turbūt yra vadybininkai. Gali būti nors ir pati gražiausia pasaulyje, tačiau jeigu už tave niekas deramai nepastovės, kažin, ar kažko gero reiktų tikėtis. Pavyzdžiui, aš dirbu su itin talentinga ir daug patirties turinčia komanda iš „Baltic Model Management" agentūros, kuri mane ir atrado. Kiek jie dėl manęs skambina, derasi, susitikinėja! Man ir patys fotografai sako, kad vien dėl to, kaip gražiai esu pateikiama aprašymuose, verta mane pasikviesti."

DAKS SS 2011









Diesel Black Gold FW 10.11


DKNY AW 2010







Giorgio Armani FW 11.12













Gottex SS 2011




Herve Leger FW 10.11






Julien Macdonald SS 2011













Lanvin FW 10/11




Lanvin SS 2011












Loewe FW 10.11


London fashion week










Mados Infekcija 2010






Marc by Marc Jacobs FW 1011




Max Azria SS11






Moschino SS 10




Nicole Farhi AW 1011



Nina Ricci SS 2011





Ohne Titel




Paul & Joe FW 11.12




Proenza Schouler SS 11





Rag & Bone SS 2011
















Richard Chai Love SS 11






Richard Nicoll FW 11




"Mados industrijoje, modelių rinkoje, niekada nežinai, kaip viskas gali pasisukti. Vieną dieną tu manai esanti kalno viršūnėje,o štai kitą gali likti tuščiomis rankomis. Geriausiai šį kelią gali įveikti tie, kuriems lemta juo eiti. Tik svarbu visuomet išlikti savimi."

Richard Nicoll SS11



Rochas SS 2011






Roland Mouret SS 2011









Sonia Rykiel FW 11








Temperley London FW 11




Topshop Unique FW 10.11


Undercover FW 2011



Vanessa Bruno FW 11.12








Rag&Bone FW 10.11







Gatvės stilius


























Julijos piešiniai






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą